Nederland ontdekken met de trein

Je hoeft niet ver te reizen om de meest ongelooflijke treinreizen ter wereld te beleven. Nederland heeft een uitgebreid spoornetwerk, met heel wat noemenswaardige routes en bestemmingen. Amsterdam is ongetwijfeld de meest favoriete plaats van elke bezoeker aan Nederland, maar er zijn nog andere verborgen plekjes. Lees even mee…5

Amsterdam: de meest liberale stad van Europa

Amsterdam is een van de meest gastvrije en ontspannende steden die je in Europa kunt vinden. Het leukste wat je er kunt doen, is wandelen door het met kanalen beladen centrum en een kopje koffie drinken in een van de kleine cafés. Het beroemde Anne Frank Huis is gelegen in de Jordaan en is een must- voor iedereen die meer wil weten over hoe het moet gevoeld hebben om ondergedoken te leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een ander hoogtepunt is het varen met de boot langs de Amsterdamse grachten en genieten van een ongeëvenaard uitzicht op de stad.

Ga per trein en fiets naar Terschelling

Geloof het of niet, voor de noordkust liggen een aantal mooie eilanden die je zullen verrassen, de Waddeneilanden. Terschelling wordt het meest bezocht, vooral dan om te kamperen. Een ideale bestemming dus om naartoe te reizen met de trein en fiets. De golven en hun rustgevend geluid en de frisse zeelucht maken het geheel compleet. Opnieuw op het vasteland kun je naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe gaan en de tijd nemen om dit kostbare bos te verkennen. Ben je zonder fiets gekomen dan kun je een van de gratis witte fietsen gebruiken als je binnenkomt. Je vindt er een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Neem de trein naar het treinstation Harlingen Haven en vanaf daar is het een korte wandeling naar de veerhaven voor de boot naar Terschelling. Om naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe te gaan, neem je de trein naar Arnhem, waar je ook een bus kunt nemen naar het park (als je reist zonder eigen fiets).

Maastricht: een van de Nederlandse stadsjuwelen

Vertrek in zuidelijke richting naar Maastricht, een stad die ongetwijfeld tot een van de allermooiste steden mag genoemd worden. Je vindt er geplaveide straatjes die in overvloed bezaaid zijn met leuke terrasjes. De cultuur die er heerst wordt beïnvloed door Frankrijk en België. Dit is vooral te danken aan de ligging van Maastricht, dichtbij Frankrijk en België. Deze stad is echt helemaal anders dan om het even welke stad in Nederland. Op slechts 30 minuten van Amsterdam ligt nog een unieke stad, Utrecht. Ook deze stad is een bezoek waard!

Tulpen en windmolens

Bezoek een Nederlands tulpenveld in het voorjaar of neem de ​​trein van Haarlem naar Leiden en je krijgt gratis een bevredigend uitzicht vanuit het raam van de trein. Als kwantiteit (en kwaliteit) belangrijk voor je is, ga dan naar Keukenhof, ‘s werelds grootste bloementuin met ongeveer zes miljoen bloemen die te bewonderen zijn! Keukenhof is te bereiken met de bus en het is tevens mogelijk om een ​​gecombineerde toegangskaart + transportkaart te kopen vanuit Schiphol, Leiden en Den Haag. Net niet buiten Amsterdam vind je een molen uit de 19de eeuw: de Molen van Sloten. Hier kun je genieten van een rondleiding. De beste manier om de molen te bereiken, is met een korte taxirit.