De meest ongelooflijke treinreizen ter wereld

Terwijl een vliegtuig je sneller naar je bestemming kan brengen, gaat niets boven de romantiek en de mogelijkheden om van prachtige uitzichten te genieten van een treinreis. In dit artikel stellen we je de meest fantastische treinritten ter wereld voor.

The Ghan – Australië

De Outback in Australië is de thuisbasis van enkele van de meest ontzagwekkende landschappen van de planeet, en The Ghan biedt reizigers de mogelijkheid om het uitgestrekte landschap in pure luxe te ervaren. The Ghan snijdt een weg dwars door het vurige rode centrum van Australië van Darwin in het noorden naar Adelaide, een totale afstand van bijna 3220 km. De trein neemt de passagiers mee van de weelderige, tropische kust van het Northern Territory via de rood getinte rotsen van de MacDonnell Ranges en de vruchtbare vlaktes van Zuid-Australië. Een reis op The Ghan biedt ook off-trein excursies, waaronder een ontspannen boottocht door de Nitmiluk Gorge en een reis naar de eigenzinnige woestijnstad Alice Springs kan ondernomen worden.

Golden Eagle: Moskou tot Vladivostok

Met een verbluffende 5772 mijl is de Trans-Siberische spoorweg een van ‘s werelds langste spoorroutes. Beginnend bij zijn westwaartse eindpunt in Moskou, kruist de Trans-Siberiër het Oeralgebergte en doorkruist de trein verder het dicht beboste Siberisch bos. Het overspant de volledige breedte van Rusland en is verbonden met de hoofdstad Vladivostok in het oosten. De reis van acht dagen voert passagiers langs monumenten, waaronder de prachtige 3227 meters lange brug over de rivier de Ob in Novosibirsk (de op twee na grootste stad van Rusland) en de adembenemende blauwe wateren van het Baikalmeer, ‘s werelds grootste zoetwatermeer.

Blue train: van Pretoria tot Cape Town

Het is overduidelijk, de Blue Train is uniek. Het is niet alleen een trein, maar combineert de luxe van ‘s werelds toonaangevende hotels met de charme van treinreizen. Zie het als een all-inclusive luxueuze treincruise met de mogelijkheid om te genieten van de spectaculaire landschappen van Zuid-Afrika en langsheen de route interessante toeristische attracties te bezoeken. Deze trein reist je door een tijdloze wereld van gratie, elegantie en romantiek, waar een spectaculair landschap je verbeelding prikkelt en de luxe je lichaam en ziel kalmeert. Leun achterover, geniet van en ontspan!

Venice Simplon-Orient-Orient-Express

Als je het kunt betalen, is de Venice Simplon-Orient-Express de meest romantische en luxueuze manier van reizen van Londen of Parijs naar Venetië. De vintage rijtuigen zijn een genot en het eten en de service aan boord is echt van wereldklasse. In tegenstelling tot veel andere dure toeristische ervaringen, is deze trein echt zijn vijf-sterren waard.

Glacier Express

De Glacier Express verbindt twee van de mooiste bergresorts van Zwitserland, Zermatt en St. Moritz, en is de meest ontspannen manier om te genieten van het prachtige landschap van de Zwitserse Alpen. Reizen naar het Oosten vanuit Zermatt, is een reis van een dag gevuld met 91 duizelingwekkende tunnels en 291 bruggen langs Zwitserse alpenweiden, ongerepte bergmeren en perfecte uitzichten van gehuchten. Hoogtepunten van de reis zijn de Oberalp-pas, het hoogste punt van de rit op 6706 voet. Een ander is het beroemde Viaduct van Landwasser, een prachtige structuur met zes palen die 200 voet hoog is en in een tunnel loopt.

Waar en hoe de goedkoopste treintickets bekomen voor deze treinen, is misschien wat hoog gegrepen, maar zeg nooit nooit!