De beste treinen ter wereld

Ooit overwogen om een treinvakantie te ondernemen, maar niet echt gevonden wat je zocht? We gaan je (nog niet) de snelste treinen ter wereld voorschotelen, maar misschien slagen we erin om je met onze lijst van beste vakantietreinen ter wereld wat inspiratie te geven voor je eerstvolgende avontuurlijke ontdekkingsreis.

1. De Royal Canadian Pacific

Wanneer je aan boord stapt van de historische Royal Canadian Pacific-trein in het Canadian Pacific Railway Pavilion in het centrum van Calgary, dan reis je vrijwel al meteen naar een vervlogen tijdperk. Een tijd waar luxe treinreizen de ongetemde wildernis tegemoet gaan. Aan boord profiteer je van het uitzonderlijke comfort van slaapcompartimenten tot de geraffineerde elegantie van prachtig gerestaureerde vintage rijtuigen. Op deze trein ontdek je precies hoe luxueus reizen per spoor altijd al moest geweest zijn. Tijdens je vakantie geniet je van een ongeëvenaard niveau van persoonlijke service en serveren getalenteerde koks jou de allerbeste lekkernijen en de meest delicate creaties. Dit alles te midden van het mooiste natuurlijke landschap in de wereld. De trein biedt ontspanning in de ‘Churchill Cubby’, het privékantoor van Sir Winston Churchill. Hier kun je de sterrenbeelden langzaam zien verschijnen terwijl de schemering van een gouden zonsondergang over de Rocky Mountains verdwijnt.

2. Trans-Siberian Express

Er is nog nooit een beter moment geweest om ‘s werelds beste treinreis te maken met een privétrein tussen Moskou en Vladivostok. De Trans-Siberische spoorweg loopt als een stalen lint over mysterieus Rusland dat oost en west verbindt, van Moskou tot over de Oeral en de magnifieke en eindeloze steppe en langs de oever van’ s werelds grootste zoetwatermeer tot Vladivostok. De trein heeft zijn naam te danken aan drie routes die Siberië doorkruisen vanuit Moskou. De beste periode om een reis te boeken met de Trans-Siberian Express is tussen Mei en September, omdat je dan geniet van grootst aantal uren daglicht en meer kans maakt op mooi weer.

3. Royal Scotsman

Zelfs in om het even welke lijst zou de Royal Scotsman van Belmond altijd een opvallende verschijning zijn. Zeker nu er in 2017 een nieuw spa-rijtuig, de Bamford Haybarn, aan toegevoegd werd, valt de trein nog meer op! De reden waarom deze trein ideaal is om te reizen, is dat er nooit een grote drukte heerst. Maximum 40 personen kunnen aan boord stappen en genieten van een meer intieme, luxe omgeving met gourmet, vijfsterrendiners, wijnarrangementen en superieure service. Alle rijtuigen van de trein, behalve het restaurant uit 1928, zijn gevuld met vintage uit de jaren 60. Maar ze zijn geupgraded in een Edwardiaanse confectie van gevernist hout, gepolijst koper en fijne stoffen. Vooral leuk is het observatieplatform in open lucht. Simpel gezegd, de Belmond Royal Scotsman is een van ‘s werelds beste en voor velen dus ook een van hun favoriete luxetreinen.

4. Thalys

De Thalys kan eigenlijk moeilijk vergeleken worden met de eerder vernoemde treinen. Het verschil is groot, maar daarom is de trein niet minder waardevol. Het is gewoon anders, vooral omdat de Thalys een hogesnelheidstrein is en je dus weinig van het landschap ziet. Deze trein is perfect om te reizen naar Frankrijk, Nederland, Duitsland en België. In de zomer brengt de trein je supersnel naar Zuid-Frankrijk en in de winter naar heel wat wintersportgebieden.